Saturday, 9 June 2018

Makanan

Assalammualaikum semua, Sihat kew?
Heee...aku alhamdulillah sihat jer hari nih..

Raya semakin menghampiri. Tentunya korang sibuk dengan pelbagai persiapan kan?
Semalam Along aku yang duk Johor tu, dah mendaftarkan diri...mengatakan beraya di kampung.
heheheh...
Adik aku yang baru kahwin tu  beraya di Kuala Terengganu.
Aku doakan perjalanan mereka pergi dan balik selamat..amin.

Ok itu, cerita baik beraya.
Bulan Ramadan belum lagi berakhir, korang masa bulan Ramadan ni pergi ke bazar?
Aku baru dua kali pergi....
Bulan puasa ni semua nampak menarik, tapi dah buka....air juga yg jadi pilihan utama...huhu


hehe...semua makanan...
Time ni je kalau terliur pun...uhuhu...
Jangan membazir ...jangan beli banyak2!
heheheh...
chauw dulu!!

Sunday, 27 May 2018

Ubah

Assalammualaikum semua, selamat berhujung minggu!
Seronok plak aku rasa duk rumah ni.
Hilang stress aku!
hehe....

Dah beli kew baju raya?
Aku?
Belum lagi!!
Tengah difikir-fikirkan...

Sebut pasal raya kan..
Ini kali korang warna apa?
Aku tang warna ni la yang paling lomah....
Kih...kih...kih..
Sebab apa aku kato lomah.
Bila aku pilih warna...adik aku yang perempuan tu mesti kata..
"Errrrmmm, x lawa ngah!
Ko cuba la cari warna lain!" 
Nampak x?
Mestila korang x nampak...hahahaha
warna yang aku pilih pada dia...asyik warna yang samo.
hahahahah

Kalau korang suruh aku pakai warna merah jambu....MEMANG X LA AKU PAKAI.
hahahahaha...
aku rasa warna tu tak sesuai..ngan aku....
Pernah mak belikan aku warna merah jambu...sampai ke sudah aku tak pakai.
kalau pakai pun sekali tu je la....memang kaw2 kena marah...huhuhu..
Kengkawan tempat kerja pun dah tahu...
Tapi...kain yang diorang beli suruh buat baju tu...
memang dilema aku...aduiii biru ngan pink.
Ada yang dah sound aku lak tu..
"Jangan ko tak wat baju lak dna"
Adoii la haiii...tak tau nak cakap apo dah...
Ntah la tu...
Opsss!!! 
Termembawang plak...hihi...

Ok la weih...
ada panggilan pulau di dapur....
chhhhhhawww!


Makanan

Assalammualaikum semua, Sihat kew? Heee...aku alhamdulillah sihat jer hari nih.. Raya semakin menghampiri. Tentunya korang sibuk deng...

CaK!